22 257 86 26 666 874 641

Menu

Dieta 1000 kcal

dieta 1000kcal

 

Dieta 1000 kcal jest jedną z najbardziej skutecznych spośród dostępnych diet. Ze względu na ograniczoną kaloryczność jest to propozycja dla osób ambitnych i nie bojących się wyzwań. Ogranicza się w niej stosowanie tłustych mięs i tłustego nabiału. Za to jej podstawę stanowią chude produkty nabiałowe, drób, ryby, wysokogatunkowe chude wędliny oraz duża ilość świeżych i gotowanych warzyw i owoców. Szczególny nacisk kładziony jest na występowanie produktów bogatych w błonnik pokarmowy, który między innymi zwiększa uczucie sytości. 
Dieta jest skomponowana tak, by dostarczyć organizmowi wszelkie niezbędne dla zachowania zdrowia makro i mikroskładniki.
Czego można oczekiwać po tej diecie? Wieloletnie obserwacje i badania wykazały, że jej stosowanie daje średni spadek wagi
o ok. 1-1,5 kg tygodniowo.

Sprawdź przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

ŚWIEŻA SAŁATKA OWOCOWA Z MELONEM, MALINAMI, ANANASEM I SOSEM WIŚNIOWO-JOGURTOWYM

II Śniadanie

ROLADKI Z POLĘDWICY DROBIOWEJ FASZEROWANE PASTĄ TWAROGOWĄ Z PRAŻONYMI ZIARNAMI SŁONECZNIKA

Obiad

GULASZ WOŁOWY PO WĘGIERSKU Z PAPRYKĄ PODANY Z PIECZONYMI WARZYWNYMI PLACKAMI

Podwieczorek

DIETETYCZNE CIASTECZKA OWSIANE

Kolacja

BROKUŁOWO - KALAFIOROWA ZAPIEKANKA

Wtorek

Śniadanie

PASTA Z TUŃCZYKA Z JAJKIEM, KAPARAMI I WARZYWAMI PODANA Z CZĄSTKAMI OGÓRKA

I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

NALEŚNIK Z SERKIEM MIGDAŁOWO-WANILIOWYM I CZĄSTKAMI POMARAŃCZY

Obiad

PIECZONY FILET Z KURCZAKA Z KOLENDROWO-CZOSNKOWYM PESTO

PODANY Z CYTRYNOWO-POROWYM RISOTTO I WARZYWAMI GOTOWANYMI NA PARZE

Podwieczorek

ODŻYWCZY KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z ZARODKAMI PSZENNYMI I SIEMIENIEM LNIANYM

Kolacja

MIX SAŁAT Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, OGÓRKIEM, CZERWONĄ CEBULKĄ, KIEŁKAMI LUCERNY

ORAZ PRAŻONYMI PESTKAMI DYNI PODANE Z DRESSINGIEMMUSZTARDOWO-MIODOWYM

ORAZ PIECZYWEM CHRUPKIM

Środa

Śniadanie

OMLET ZE ŚWIEŻYMI I SUSZONYMI POMIDORAMI PODANY Z MINI-GRAHAMKĄ

II Śniadanie

JOGURT Z CZĄSTKAMI MORELI ORAZ SUSZONĄ ŚLIWKĄ

Obiad

GRILLOWANY FILET Z INDYKA W DELIKATNYM SOSIE KURKOWYM PODANY Z PEŁNOZIARNISTYM PENNE

I SURÓWKĄ Z KIEŁKÓW

Podwieczorek

WANILIOWY KREM Z RICOTTY NA MUSIE JABŁKOWYM Z PŁATKAMI GORZKIEJ CZEKOLADY

Kolacja

PITA PO WŁOSKU Z RUCOLĄ, MOZZARELLĄ I POMIDORKAMI

Czwartek

Śniadanie

RÓŻYCZKI Z PIECZONEJ W ZIOŁACH POLĘDWICY DROBIOWEJ PODANE  Z SAŁATKĄ Z KOLOROWEJ PAPRYKI,

OGÓRKA I PATISONA

II Śniadanie

SAŁATKA GREJPFRUTOWA Z PRAŻONYMI PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Obiad

PIECZONY SCHAB Z SOSEM MYŚLIWSKIM PODANY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZASMAŻANĄ MŁODĄ KAPUSTĄ

Podwieczorek

MUS BANANOWO-ANANASOWY Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ

Kolacja

BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKIEM Z PIECZARKAMI

Piątek

Śniadanie

 CAPRESE Z DRESSINGIEM BAZYLIOWYM I PEŁNOZIARNISTĄ BUŁECZKĄ

II Śniadanie

OWSIANE PLACUSZKI Z MIODEM, MALINAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI

Obiad

FILET Z ŁOSOSIA PODANY Z TAGIATELLE ZE ŚWIEŻYM SZPINAKIEM I CZOSNKIEM ORAZ MIKSEM SAŁAT 

Podwieczorek

DIETETYCZNA PANNA COTTA Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

Kolacja

SAŁATKA Z FETĄ, ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI PODANA  Z JOGURTOWYM DRESSINGIEM

Sobota

Śniadanie

ROLADKI Z PIECZONEGO SCHABU Z PASECZKAMI PAPRYKI

I PIECZYWEM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

KOKTAJL POMARAŃCZOWY Z SUSZONĄ MORELĄ I OTRĘBAMI

Obiad

PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM MUSZTARDOWYM PODANA Z RYŻEM PARABOILED

I GOTOWANĄ ŻÓŁTĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

CIASTO MARCHWIOWE

Kolacja

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z PIECZARKAMI PODANA Z SAŁATKĄ SZOPSKĄ

Niedziela

Śniadanie

RÓŻYCZKI Z ŻÓŁTEGO SERA PODANE  Z SAŁATKĄ Z KOLOROWEJ PAPRYKI, OGÓRKA I PATISONA

II Śniadanie

PASTA TWAROGOWO-BROKUŁOWA PODANA Z CZĄSTKAMI OGÓRKA I PIECZYWEM RAZOWYM

Obiad

LASAGNE PO BOLOŃSKU Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Podwieczorek

PIECZONE JABŁKO Z KONFITURĄ RÓŻANĄ

Kolacja

KIESZONKI PIECZONEGO SCHABU Z SERKIEM CHRZANOWYM W GALARECIE

 

Dieta 1200 kcal

dieta 1200kcal

 

Dieta 1200 kcal jest podobna do diety 1000 kcal. Jednak dzięki dostarczeniu 200 kcal więcej na dobę pozwala na bardziej łagodne podejście do procesu odchudzania. Mimo stosunkowo niewielkiej kaloryczności daje przez cały dzień lekkie uczucie sytości, ale bez niepotrzebnej ociężałości.
Bazuje na produktach niskotłuszczowych, jest źródłem pełnej puli niezbędnych aminokwasów, soli mineralnych i witamin. W jej skład wchodzą też produkty pełnoziarniste oraz warzywa i owoce. Wybierając tę dietę można zapewnić sobie spadki wagi rzędu ok. 1 kg na tydzień. To znakomita dieta dla osób łączących odchudzanie z lekkim treningiem czy innymi formami ćwiczeń fizycznych.

 

Sprawdź przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM PODANA Z CZĄSTKAMI RZODKIEWKI I PIECZYWEM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

JOGURT MALINOWO-JAGODOWY Z CZĄSTKAMI OWOCÓW

Obiad

PIECZONA W ORZECHACH PIERŚ Z KURCZAKA PODANA Z KASZĄ GRYCZANĄ ORAZ BRUKSELKĄ

Z PARYSKĄ MARCHEWKĄ I KALAFIOREM

Podwieczorek

SZARLOTKA

Kolacja

HAWAJSKA SAŁATKA Z ŻÓŁTYM SEREM, SZYNKĄ, ANANASEM I KUKURYDZĄ PODANA Z PIECZYWEM CHRUPKIM

Wtorek

Śniadanie

PLASTERKI SCHABU WIŚNIOWEGO PODANE Z SERKIEM BAZYLIOWYM NA PIECZYWIE PEŁNOZIARNISTYM

Z CZĄSTKAMI OGÓRKA ŚWIEŻEGO I KISZONEGO

II Śniadanie

PEŁNOZIARNISTE PLACUSZKI OWSIANE Z SOSEM TRUSKAWKOWYM

Obiad

PIECZEŃ Z INDYKA Z SOSEM KOPERKOWYM PODANA Z RYŻEM ORAZ SURÓWKĄ Z MARCHWI I PORA

Podwieczorek

MIGDAŁOWY KREM Z RICOTTY

Kolacja

KROKIECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI NA KIEŁKACH SŁONECZNIKA

Środa

Śniadanie

TOST PEŁNOZIARNISTY Z TWAROŻKIEM ŚMIETANKOWYM, GOTOWANĄ SZYNKĄ, MŁODĄ RUKOLĄ

I ŚWIEŻYMI WARZYWAMI

II Śniadanie

KIWI Z MANDARYNKĄ, MELONEM I POMARAŃCZĄ

Obiad

PULPECIKI DROBIOWE Z SOSEM POMIDOROWYM I GOTOWANYMI ZIEMNIACZKAMI

PODANE Z SAŁATKĄ Z MIESZANYCH KIEŁKÓW

Podwieczorek

KREM Z DYNI Z ZIOŁOWYMI GRZANKAMI

Kolacja

SAŁATKA PO MAROKAŃSKU Z KUS KUS, PAPRYKĄ, KUKURYDZĄ, RODZYNKAMI I DRESSINGIEM KOLENDROWYM

Czwartek

Śniadanie

ZIMOWY TWAROŻEK PODANY Z CZĄSTKAMI OGÓRKA NA MIKSIE SAŁAT Z BUŁECZKĄ RUSTICO

II Śniadanie

JOGURT Z SUSZONYM JABŁKIEM I PEŁNOZIARNISTYM MUESLI

Obiad

KOTLET Z MIELONEJ WOŁOWINY I MARCHEWKI PODANY Z PUREE Z KALAFIORA I GOTOWANĄ NA PARZE

TYMIANKOWĄ CUKINIĄ

Podwieczorek

PLACKI Z SOCZEWICY Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM

Kolacja

SAŁATKA ZE ŚWIEŻEGO SZPINAKU, TRUSKAWEK I MOZZARELLI Z PIECZYWEM CHRUPKIM

Piątek

Śniadanie

POŁÓWKI JAJKA FASZEROWANE PASTĄ PIECZARKOWĄ PODANE Z CZĄSTKAMI POMIDORA I PUMPERNIKLEM

II Śniadanie

JOGURT GREJPFRUTOWY Z ZIELONĄ HERBATĄ I PŁATKAMI ŻYTNIMI

Obiad

PIECZONY DORSZ W SOSIE POMARAŃCZOWYM PODANY Z RYŻEM JAŚMINOWYM ORAZ MIKSEM SAŁAT

Z WIŚNIOWYM VINEGRETTE

Podwieczorek

CIASTKO Z TWAROŻKIEM I WIŚNIAMI

Kolacja

LASAGNEWARZYWNA ZAPIEKANA Z SOSEM BESZAMELOWYM I MOZZARELLĄ

Sobota

Śniadanie

PASECZKI POLĘDWICY SOPOCKIEJ Z OGÓRKIEM, PAPRYKĄ, POMIDOREM, OLIWKAMI I ZIOŁOWYMI GRZANKAMI

II Śniadanie

KOKTAJL BANANOWO-BRZOSKWINIOWY

Obiad

GULASZ Z INDYKA PO FRANCUSKU Z ROZMARYNOWYM PENNE PODANY Z GOTOWANĄ MARCHEWKĄ Z GROSZKIEM

Podwieczorek

SAŁATKA ZE ŚWIEŻYCH WARZYW Z KIEŁKAMI I JOGURTOWO-ZIOŁOWYM DRESSINGIEM

Kolacja

TORTILLA Z RICOTTĄ I SZPINAKIEM PODANA Z SAŁATKĄ WARZYWNĄ

Niedziela

Śniadanie

PASTA ŚNIADANIOWA Z POMIDOREM I OLIWKAMI PODANA Z KABANOSEM DROBIOWYM,

OGÓRKIEM I PIECZYWEM CHRUPKIM

II Śniadanie

SAŁATKA OWOCOWA 

Obiad

PIECZONE UDKO KURCZAKA Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Podwieczorek

KOKTAJL OWOCOWY Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ I PESTKAMI 

Kolacja

PIECZEŃ WARZYWNA Z SOSEM ŚMIETANOWYM

 

 

Dieta 1500 kcal

dieta 1500kcal

 

Jesteś osobą bardzo aktywną, a jednocześnie myślisz o odchudzaniu? Jeśli tak to najlepszą opcją wydaje się właśnie dieta 1500 kcal. Z racji większego wydatkowania energii, jakie wymusza bardzo aktywny tryb życia potrzebujesz jej więcej, a jednocześnie nie na tyle dużo, by nie móc redukować zbędnych kilogramów. Odpowiednia kompozycja chudych produktów nabiałowych i mięsa oraz warzyw i owoców pozwala uzyskać taki efekt.
Dieta 1500 kcal będzie też bardzo dobrym wyborem dla mężczyzn pragnących rozpocząć odchudzanie oraz dla wszystkich tych, którzy już dzięki wcześniejszym dietom uzyskali wymarzoną sylwetkę, a teraz chcą kontynuować nabyte wcześniej zdrowe nawyki żywnościowe.

 

Sprawdź  przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

ROLADKI Z PIECZONEJ SZYNKI Z KIEŁKAMI SŁONECZNIKA, SOSEM BORÓWKOWYM I PLASTERKAMI MELONA I GRUSZKI

II Śniadanie

PASTA Z CIECIORKI PODANA Z PIECZYWEM CHRUPKIM I CZĄSTKAMI OGÓRKA

Obiad

GOŁĄBKI Z SOSEM POMIDOROWYM PODANE Z GOTOWANYMI ZIEMNIACZKAMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Podwieczorek

SAŁATKA Z OWOCÓW CYTRUSOWYCH Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Kolacja

BARSZCZ CZERWONY PODANY Z PASZTECIKIEM Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Wtorek

Śniadanie

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM NA LIŚCIACH KOLOROWEJ CYKORII Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI

I PIECZYWEM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

KOKTAJL TRUSKAWKOWO-BANANOWO-POMARAŃCZOWY

Obiad

PIECZONY SCHAB Z SOSEM MUSZTARDOWYM PODANY Z RYŻEM BRĄZOWYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI,

SELERA I ANANASA

Podwieczorek

RAZOWA SZARLOTKA Z CYNAMONEM

Kolacja

TRÓJKĄCIKI CURRY NA LIŚCICACH SAŁATY DĘBOWEJ I RUKOLI Z CZĄSTKAMI OGÓRKA I PAPRYKI

Środa

Śniadanie

RÓŻYCZKI Z SERA WĘDZONEGO Z SOSEM JOGURTOWO-TYMIANKOWYM Z CZĄSTKAMI POMIDORA

I CZARNYMI OLIWKAMI PODANE Z PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

BABECZKI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I BAZYLIOWYM PESTO

Obiad

PIECZONA MAŚLANA PIERŚ Z INDYKA Z SOSEM PIECZARKOWYM PODANE Z PUREE Z KALAFIORA

I SURÓWKĄ Z CZERWONEJ KAPUSTY Z KUKURYDZĄ

Podwieczorek

OWOCOWY KREM JOGURTOWY 

Kolacja

MIKS SAŁAT Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM,OGÓRKIEM, POMIDORKAMI, CZERWONĄ CEBULĄ,

PRAŻONYMI ZIARNAMI SŁONECZNIKA ORAZ SOSEM VINEGRETTE

Czwartek

Śniadanie

ROLADKI Z SZYNKI DROBIOWEJ ZE SZPARAGAMI PODANE Z PAPRYKĄ, PATISONEM I PUMPERNIKLEM

II Śniadanie

SEREK WIEJSKI Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

Obiad

MARYNOWANA W ŚWIEŻEJ CYTRYNIE GRILLOWANA PIERŚ Z INDYKA PODANA Z GUACAMOLE, PEŁNOZIARNISTYM PENNE

I GOTOWANĄ ŻÓŁTĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

MUS JABŁKOWY Z KREMEM Z SERKA WANILIOWEGO I WIÓRKAMI GORZKIEJ CZEKOLADY 

Kolacja

KREM BROKUŁOWY Z GRZANKAMI

Piątek

Śniadanie

PEŁNOZIARNISTE TARTINKI Z SERKIEM ZIOŁOWYM, RZODKIEWKĄ OGÓRKIEM I KIEŁKAMI LUCERNY

II Śniadanie

SMOOTHIE JEŻYNOWY Z PSZENNYMI KULECZKAMI

Obiad

FILET Z ŁOSOSIA PIECZONY W ZIOŁACH Z SOSEM CYTRYNOWYM Z KUS KUSEM I MIESZANYMI SAŁATAMI

Z DRESSINGIEM FRANCUSKIM

Podwieczorek

OWSIANE PLACUSZKI PODANE Z PIECZONYM JABŁKIEM

Kolacja

NALEŚNIKI Z SOSEM POMIDOROWYM

Sobota

Śniadanie

OMLET Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PARMEZANEM PODANY Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI

II Śniadanie

SAŁATKA Z FETĄ, SZYNKĄ, MELONEM, POMIDORKAMI I OLIWKAMI 

Obiad

AROMATYCZNE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z ZAPIEKANYMI WARZYWAMI Z SAŁATKĄ Z KIEŁKAMI FASOLI MUNG

Podwieczorek

BIAŁE GAZPACHO

Kolacja

KOTLECIKI WARZYWNE Z SOSEM CHRZANOWYM

Niedziela

Śniadanie

PLASTERKI SCHABU PIECZONEGO Z OGÓRKIEM, POMIDOREM I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

KOKTAJL BANANOWO-MARCHWIOWO-JABŁKOWY 

Obiad

ŚRÓDZIEMNOMORSKI INDYK DUSZONY W SOSIE POMIDOROWYM Z OLIWKAMI I KAPARAMI

PODANY Z KASZĄ GRYCZANĄ ORAZ SAŁATĄ MASŁOWĄ Z SOSEM JOGURTOWYM

Podwieczorek

SAŁATKA OWOCOWA

Kolacja

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO-PIECZARKOWA Z BROKUŁAMI I SOSEM CZOSNKOWYM

 

 

Dieta 2000 kcal

dieta 2000kcal

 

Dieta 2000 kcal to interesująca opcja dla tych wszystkich, dla których problem nadwagi nie stanowi większego problemu lub też po prostu lubią nieco więcej i zdrowo zjeść, a jednocześnie pragną być ludźmi zdrowymi i pełnymi energii. Jest to też dobra opcja dla aktywnych mężczyzn łączących życie zawodowe z treningami na siłowni. Pozwala zaoszczędzić czas potrzebny do skrupulatnego doboru poszczególnych składników pokarmowych.
Jej dodatkowym atutem jest fakt, iż w krótkim przeciągu czasu reguluje procesy metaboliczne i hormonalne, dzięki czemu organizm funkcjonuje w optymalny dla siebie sposób.

Sprawdź przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

TWAROŻEK BAZYLIOWY PODANY Z SAŁATKĄ Z KUKURYDZĄ I RZODKIEWKĄ

I PIECZYWEM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

CIASTO DYNIOWE

Obiad 

SZPINAKOWE SAKIEWKI Z INDYKA Z SEREM FETA PODANE Z RYŻEM DZIKIM I PARABOILED

ORAZ SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Podwieczorek

KOKTAJL ŚLIWKOWY

Kolacja

LASAGNE PO BOLOŃSKU Z SAŁATKĄ Z CUKINII

Wtorek

Śniadanie

PLASTERKI JAJKA NA TWARDO NA LIŚCIACH RUKOLI Z GROSZKIEM KONSERWOWYM, RZODKIEWKĄ

I PASKAMI PAPRYKI

II Śniadanie

GRUSZKA ZAPIEKANA Z BAKALIAMI I CIASTECZKIEM AMARETTI

Obiad

PIECZONY MAJERANKOWY UDZIEC Z INDYKA Z SOSEM WIŚNIOWYM PODANY Z KASZĄ GRYCZANĄ

I BRUKSELKĄ W ŚMIETANIE

Podwieczorek

PASTA TWAROGOWA Z SUSZONYMI POMIDORAMI I CYKORIĄ

Kolacja

PIECZONY ŁOSOŚ W SOSIE CHRZANOWYM PODANY NA ROMANESCO I MARCHEWCE JUNIOR

Środa

Śniadanie

RÓŻYCZKI WĘDZONEGO ŻÓŁTEGO SERA I WĘDLINY DROBIOWEJ W MAJERANKU Z SOSEM TYMIANKOWYM,

CZĄSTKAMI POMIDORA I BIAŁĄ RZODKWIĄ

II Śniadanie

SAŁATKA OWOCOWA

Obiad

PIECZONE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE PODANE Z SOSEM KURKOWYM NA MAKARONIE PEŁNOZIARNISTYM

Z SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY

Podwieczorek

PUDDING WANILIOWY Z SOSEM MALINOWYM

Kolacja

NALEŚNIKI CURRY Z PASTĄ Z TUŃCZYKA I KUKURYDZY

Czwartek

Śniadanie

TAPENADA OLIWKOWA Z SAŁATKĄ WARZYWNĄ I ŻÓŁTYM SEREM ORAZ PIECZYWEM CHRUPKIM

II Śniadanie

GALARETKA Z SUSZONEJ FIGI

Obiad

PIECZONY W PŁATKACH MIGDAŁOWYCH FILET Z KURCZAKA PODANY Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I SURÓWKĄ

Z KAPUSTY MODREJ ZASMAŻANEJ Z WIŚNIAMI

Podwieczorek

CIASTO MARCHEWKOWE

Kolacja

KREM GRZYBOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

Piątek

Śniadanie

TOST PEŁNOZIARNISTY Z PESTO BAZYLIOWYM ORAZ PLASTRAMI POMIDORA I MOZZARELLI

II Śniadanie

PLASTRY ARBUZA, MELONA I ANANASA

Obiad

SOLA MARYNOWANA W POMARAŃCZACH I ESTRAGONIE Z ZIEMNIACZAN0-POROWYM PUREE

Z SURÓWKĄ Z CZARNEJ I BIAŁEJ RZEPY

Podwieczorek

MUS JABŁKOWY Z SERKIEM WANILIOWYM I CIASTKIEM ZBOŻOWYM

Kolacja

SAŁATKA BROKUŁOWA

Sobota

Śniadanie

ROLADKI Z GOTOWANEJ SZYNKI Z PASTĄ PAPRYKOWĄ PODANE Z WIÓRKAMI RZODKIEWKI I KIEŁKAMI

ORAZ BUŁECZKĄ Z ZIOŁAMI

II Śniadanie

SEREK WANILIOWO-MORELOWY Z CZĄSTKAMI BRZOSKWINII

Obiad

PIECZARKOWY GULASZ Z INDYKA Z FRANCUSKĄ MUSZTARDĄ PODANY Z MINI KLUSECZKAMI ŚLĄSKIMI

I GOTOWANYMI NA PARZE BROKUŁAMI

Podwieczorek

FLAN BANANOWY Z SUSZONYMI OWOCAMI

Kolacja

CYPRYJSKA SAŁATKA Z SEREM FETA, POMIDOREM, CZARNYMI OLIWKAMI,

SOSEM VINEGRETTE I MINI GRAHAMKĄ  

Niedziela

Śniadanie

JAJKO FASZEROWANE PASTĄ Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PODANE NA KIEŁKACH LUCERNY

Z CZĄSTKAMI KOLOROWEJ PAPRYKI I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

KIWI NA LIŚCIACH RUKOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Obiad

PIECZONY SCHAB Z SOSEM ŻURAWINOWO-MIODOWYM PODANY Z BRĄZOWYM RYŻEM

ORAZ SURÓWKĄ Z BURACZKÓW

Podwieczorek

SAŁATKA POMARAŃCZOWA

Kolacja

PITA PO GRECKU Z DIPEM KOPERKOWYM

 

 

 

 

Dieta Wegetariańska

dieta wegetarianska

 

Dieta Wegetariańska to właściwie zestaw diet o różnej kaloryczności dostosowanych do potrzeb klienta. Dostępna jest w wersji 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal oraz 2000 kcal.
W tego typu diecie wszystkie produkty mięsne zostały zastąpione odpowiednimi źródłami aminokwasów pochodzących ze źródeł roślinnych, jak np.: ciecierzyca, soja czy soczewica. Dieta zawiera pełną pulę potrzebnych witamin i minerałów i jest bardzo bogata w błonnik, co poprawia przemianę materii i ułatwia odchudzanie. Spora ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych
z grupy NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych) czyni ją szczególnie zdrową i pożądaną dla osób pragnących zachować zdrowe serce.
Z założenia w diecie nie ma ryb, jednak na prośbę klienta ryby mogą zostać włączone do Diety Wegetariańskiej.

Sprawdź przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

ROLADKI Z ŻÓŁTEGO SERA NADZIEWANE KIEŁKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

PODANE Z CHRUPKIM PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

JOGURT NATURALNY Z JAGODAMI, MALINAMI ORAZ ZARODKAMI PSZENNYMI

Obiad

WEGETARIAŃSKIE SZASZŁYKI Z WĘDZONYM TOFU PODANE Z SAŁATKĄ Z BRUKSELKI, BIAŁEJ RZEPY I MARCHWI

Podwieczorek

SAŁATKA OWOCOWA

Kolacja

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I MOZARELLĄ

Wtorek

Śniadanie

  PASTA Z SOCZEWICY Z CZĄSTKAMI ŚWIEŻEGO OGÓRKA I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM  

II Śniadanie

PLASTERKI CHUDEGO TWAROGU Z MUSEM JABŁKOWYM I WAFLEM RYŻOWYM

Obiad

GULASZ WARZYWNY PODANE ZE SZPINAKOWYMI MINI KOPYTKAMI I MIZERIĄ

Podwieczorek

MISECZKA KOLOROWYCH WINOGRON

Kolacja

SAŁATKA MAKARONOWA Z FETĄ, BROKUŁAMI I CZERWONĄ FASOLĄ

Środa

Śniadanie

OMLET Z CUKINIĄ NA LIŚCIACH RUKOLI

II Śniadanie

KOKTAJL TRUSKAWKOWO-JAGODOWY

Obiad

HISZPAŃSKA TORTILLA Z SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY, MARCHWI, JABŁKA I GROSZKU

Podwieczorek

KREM Z RICOTTY Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI, SOSEM MALINOWYM I LISTKIEM MIĘTY

Kolacja

ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z POMIDORAMI, POREM I PIECZARKAMI

Czwartek

Śniadanie

SAŁATKA ŚNIADANIOWA Z JAJKIEM, OGÓRKIEM KISZONYM, BROKUŁEM I PAPRYKĄ

II Śniadanie

MISECZKA OWOCÓW POŁUDNIOWYCH

Obiad

KOTLECIK Z SOCZEWICY Z SALSĄ CAYENNE PODANY Z BRĄZOWYM RYŻEM I KOLOROWĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

CIASTECZKA Z PŁATKÓW OWSIANYCH

Kolacja

SZPINAKOWE RISOTTO Z KASZY PĘCZAK

Piątek

Śniadanie

PASTA Z MARCHWI I MIGDAŁÓW PODANA Z CZĄSTKAMI POMIDORA I PUMPERNIKLEM

II Śniadanie

ŁÓDECZKI Z CYKORII NADZIEWANE PASTĄ SEROWO-ZIOŁOWĄ

Obiad

TARTA Z WARZYWAMI PODANA Z SURÓWKĄ Z SELERA Z RODZYNKAMI

Podwieczorek

BISZKOPT Z SOSEM JOGURTOWO-MIGDAŁOWYM I BRZOSKWINIĄ

Kolacja

KREM Z KALAFIORA Z GROSZKIEM PTYSIOWYM

Sobota

Śniadanie

ROLADKI Z WĘDLINY SOJOWEJ Z TWAROŻKIEM KOPERKOWYM PODANE Z SAŁATKĄ WARZYWNĄ

I MACĄ PEŁNOZIARNISTĄ

II Śniadanie

KUS KUS ZAPIEKANY Z BAKALIAMI I CYNAMONEM

Obiad

KOTLECIKI SOJOWE Z SOSEM PIECZARKOWYM,  PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI I SAŁATKĄ Z RUKOLI

Podwieczorek

OWOCOWE CIASTO Z NADZIENIEM Z SERKA WANILIOWEGO

Kolacja

  PIECZONE PIEROŻKI Z CUKINIĄ PODANE Z SAŁATKĄ Z PAPRYKĄ  

Niedziela

Śniadanie

JAJECZNICA Z TOFU Z SAŁATKĄ Z RUKOLI I POMIDORÓW

II Śniadanie

PIECZONE PLACUSZKI Z OTRĘBAMI I MUSEM OWOCOWYM

Obiad

LASAGNE WARZYWNA PODANA Z MIKSEM SAŁAT Z POMIDORKAMI, OGÓRKIEM I DRESSINGIEM ZIOŁOWYM

Podwieczorek

RYŻ PEŁNOZIARNISTY Z OWOCAMI

Kolacja

PRAŻONA KASZA Z MARCHEWKĄ, ŚWIEŻYM OGÓRKIEM, POREM I CUKINIĄ

 

 

Dieta dla Diabetyka

dieta dla diabetyka

 

Cukrzyca jest jedną z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych. Zmaga się z nią coraz więcej osób. Wiadomo, że dieta stanowi jedną z najważniejszych form leczenia tej choroby. Powinna być umiejętnie skomponowana. Nie oznacza to bynajmniej, że nasza Dieta dla Diabetyka jest przeznaczona tylko dla osób z cukrzycą, kierujemy ją również do osób, które zauważyły podwyższony poziom cukru we krwi. Można ją również traktować jako dobrą formę odchudzania. Dobrą i co równie ważne - zdrową!
Z menu zostały w tym wypadku wyeliminowane pokarmy zawierające dużo tłuszczu oraz nadmiernie utrudniające procesy metaboliczne.
Natomiast źródła węglowodanów są skomponowane z produktów o niskim indeksie glikemicznym. Jednak będąc na tej diecie nie trzeba obawiać się niedoborów witamin czy minerałów. Zawiera w sobie pełną pulę niezbędnych mikroskładników.

Sprawdź przykładowe menu

Poniedziałek

Śniadanie

 

ROLADKI Z SZYNKI DROBIOWEJ ZE SZPARAGAMI PODANE Z SAŁATKĄ Z PAPRYKĄ I PATISONEM

ORAZ PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

JOGURT NATURALNY Z CZĄSTKAMI ŚLIWKI SUSZONEJ I OTRĘBAMI OWSIANYMI

Obiad

 GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA PODANA Z GUACAMOLE I KOLOROWĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

POŁÓWKI GOTOWANEGO JAJKA FASZEROWANEGO PASTĄ PIECZARKOWĄ

Z SOSEM SZCZYPIORKOWO-KOPERKOWYM I CHRUPIĄCYMI CZĄSTKAMI RZODKIEWKI

Kolacja

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z MACĄ RAZOWĄ

 

Wtorek

Śniadanie

   KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z SUSZONĄ MORELĄ I ZARODKAMI PSZENNYMI

II Śniadanie

SAŁATKA Z KULECZKAMI MOZARELLI, CIECIORKĄ, POMIDORKAMI I KOLOROWYMI OLIWKAMI

Obiad

 MINTAJ W OSTRYM SOSIE POMIDOROWYM Z CZOSNKOWYM SZPINAKIEM

I SURÓWKĄ Z OGÓRKA I RZODKIEWKI

Podwieczorek

TWAROŻEK Z KIEŁKAMI LUCERNY

Kolacja

KOTLECIKI SOJOWE NA DUSZONEJ KAPUŚCIE WŁOSKIEJ

Środa

Śniadanie

PLASTERKI SCHABU Z SOSEM ZIOŁOWYM PODANE Z CZĄSTKAMI POMIDORA I PIECZYWEM RAZOWYM

II Śniadanie

KOKTAJL MORELOWO-MANDARYNKOWY

Obiad

BIRYANI Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, KALAFIOREM, GROSZKIEM ZIELONYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI

Z TARTYM CHRZANEM

Podwieczorek

MIX SAŁAT Z CZĄSTKAMI JAJKA I WĘDZONYM SEREM

Kolacja

PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM I PIECZARKAMI

Czwartek

Śniadanie

SAŁATKA Z TUŃCZYKA Z WARZYWAMI PODANA Z PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

PASTA SEROWA NA TARTINKACH PEŁNOZIARNISTYM Z KIEŁKAMI LUCERNY

Obiad

LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I KAPARAMI

Podwieczorek

 PIECZONE JABŁKO

Kolacja

 

WĘGIERSKI PORKOLT Z WOŁOWINY Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ I CZERWONĄ FASOLĄ

Piątek

Śniadanie

PASTA ŚNIADANIOWA Z TWAROŻKIEM I ZIOŁAMI PODANA Z PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

I PASKAMI OGÓRKA MAŁOSOLNEGO

II Śniadanie

SAŁATKA ZE ŚWIEŻYCH WARZYW Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI I DRESSINGIEM ZIOŁOWYM

Obiad

PIECZONY FILET Z ŁOSOSIA Z DRESSINGIEM KAPAROWYM PODANY Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU

I SURÓWKĄ Z MARCHWI I SELERA

Podwieczorek

GREJPFRUTOWA SAŁATKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI I PESTKAMI SŁONECZNIKA

Kolacja

SAŁATKA GRECKA Z PIECZYWEM CHRUPKIM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

Sobota

Śniadanie

OMLET Z BIAŁEK Z CZĄSTKAMI POMIDORA

II Śniadanie

 

WANILIOWA RICOTTA Z TRUSKAWKAMI

Obiad

PIERŚ Z KURCZAKA PIECZONA PO LIBAŃSKU Z SOSEM CZOSNKOWYM PODANA

Z SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY Z BIAŁĄ RZODKWIĄ I MARCHWIĄ ORAZ GOTOWANĄ BRUKSELKĄ

Podwieczorek

 

CUKINIA PO FRANCUSKU FASZEROWANA MOZZARELLĄ

Kolacja

   MAKARONOWA SAŁATKA Z BROKUŁAMI, PAPRYKĄ, KIEŁKAMI SŁONECZNIKA I OLIWKAMI

Niedziela

Śniadanie

FASZEROWANE ROLADKI Z PIECZONEJ POLĘDWICY DROBIOWEJ Z SAŁATKĄ Z  CIECIORKĄ

PODANA Z CZĄSTKAMI PAPRYKI I PIECZYWEM FINN CRIPS

II Śniadanie

PLACUSZKI ŚNIADANIOWE Z OTRĘBAMI I MUSEM JOGURTOWO-TRUSKAWKOWYM

Obiad

BOEUF STROGONOW PODANY Z GOTOWANYM KALAFIOREM I SAŁATĄ MASŁOWĄ Z SOSEM JOGURTOWYM

Podwieczorek

DWUWARSTWOWY DESER WIŚNIOWY

Kolacja

GOŁĄBKI Z SOCZEWICĄ Z SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM Z MAKARONEM PEŁNOZIARNISTYM

 

 

Dieta Montignaca

dieta montignaca

 

Dieta Montignaca nie wymaga nazbyt skrupulatnego liczenia kalorii. Jest najważniejszym założeniem jest taki dobór pokarmów, by nie powodowały zbytniego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Tak więc w kompozycji posiłków najważniejszym parametrem jest indeks glikemiczny – IG.
Wszystkie przygotowywane przez nas posiłki złożone są z pokarmów o niskim IG (wybrane rodzaje mięsa, warzywa i owoce). Wprawdzie w tym wypadku odchudzanie przebiega nieco wolniej, bo zwykle oznacza spadek wagi o ok. 0,5 kg tygodniowo, to jednak dieta daje bardzo trwałe efekty. Znakomicie chroni przed cukrzycą i daje energię na cały dzień.

Sprawdź nasze menu

Poniedziałek

Śniadanie

MUS JABŁKOWO-JEŻYNOWY

II Śniadanie

*PLACKI Z CUKINII Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Obiad

* MARYNOWANA W ŚWIEŻYCH ZIOŁACH PIERŚ Z KURCZAKA Z DUSZONYM NA MAŚLE
POREM PODANA Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM

Podwieczorek

GRUSZKA Z GORZKĄ CZEKOLADĄ I MIGDAŁAMI

Kolacja

*SZASZŁYK WARZYWNY Z GOTOWANYMI NA PARZE BROKUŁAMI

Wtorek

Śniadanie

PLACUSZKI Z MAŚLANKI Z SOSEM OWOCOWYM

II Śniadanie

SEREK WIEJSKI Z RZODKIEWKĄ, JAJKIEM, OGÓRKIEM, CEBULĄ I KOPERKIEM

Obiad

* PIECZONY FILET Z DORSZA Z GOTOWANYMI WARZYWAMI I MIESZANKĄ SAŁAT Z SOSEM OGRODOWYM

Podwieczorek

CIASTO CUKINIOWO-KAWOWE

Kolacja

*CURRY Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI PODANE Z BRĄZOWYM RYŻEM

Środa

Śniadanie

KOKTAJL MANDARYNKOWY ZE ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

II Śniadanie

KOKTAJL MANDARYNKOWY ZE ŚWIEŻĄ MIĘTĄ

Obiad

*POTRAWKA WOŁOWA PODANA Z PUREE Z KALAFIORA I SURÓWKĄ Z MARCHWI I PORA

Podwieczorek

MALINOWY DESER MASCARPONE

Kolacja

*GOŁĄBKI Z SOCZEWICĄ Z SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM

Czwartek

Śniadanie

ROLADKI Z WĘDLINY DROBIOWEJ Z CZĄSTKAMI PAPRYKI PODANE Z MACĄ PEŁNOZIARNISTĄ

II Śniadanie

JABŁKO PIECZONE Z CYNAMONEM

Obiad

*GULASZ Z INDYKA PO FRANCUSKU Z BROKUŁAMI I SURÓWKĄ Z MARCHWI

Podwieczorek

CAPRESE NA LIŚCIACH RUKOLI I FRYZY

Kolacja

*GRZYBOWO – PIECZARKOWY PĘCZAK Z SURÓWKĄ Z KAPUSTY KWASZONEJ

Piątek

Śniadanie

JAJKO FASZEROWANE PASTĄ ZIOŁOWĄ Z CZĄSTKAMI POMIDORA Z KIEŁKAMI LUCERNY

II Śniadanie

SEREK WIEJSKI ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI I KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Obiad

*PIECZONY FILET Z SOLI PODANY Z PUREE Z BIAŁEJ FASOLI I MUSZTARDOWĄ SURÓWKĄ Z SELERA

Podwieczorek

SOCZEWICA PO INDYJSKU Z GOTOWANYMI WARZYWAMI

Kolacja

*ORIENTALNE RISOTTO

Sobota

Śniadanie

KAKAOWY KREM TWAROGOWY Z PLASTERKIEM POMARAŃCZY

II Śniadanie

ROLADKI Z SZYNKI Z PASTĄ SEROWO-OGÓRKOWĄ PODANE Z PASECZKAMI PAPRYKI

Obiad

*LASAGNE BAKŁAŻANOWA PODANA Z GOTOWANĄ ŻÓŁTĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

PASTA RZODKIEWKOWA PODANA Z CZĄSTKAMI OGÓRKA I PIECZYWEM Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU

Kolacja

*TOFU Z ZAPIEKANYMI WARZYWAMI

Niedziela

Śniadanie

PASTA Z CIECIORKI I SOCZEWICY PODANA Z CZĄSTKAMI PAPRYKI I PIECZYWEM FINN CRIPS

II Śniadanie

JOGURT NATURALNY Z ŻURAWINĄ

Obiad

*GRILOWANY FILET INDYKA NA OSTRO PODANY Z SOSEM OGÓRKOWO-ŚMIETANOWYM
I BAKŁAŻANEM ZAPIEKANYM Z PARMEZANEM I BAZYLIOWYM PESTO

Podwieczorek

NALEŚNIKI PO AMERYKAŃSKU Z KREMEM ANANASOWYM

Kolacja

*ZUPA Z SOCZEWICY PO WŁOSKU

 

 

Sprawdź co przygotowaliśmy dla Ciebie

Bezpłatna dostawaPorady i artykułyPromocjeOpinie
© 2012 by Dieta Premium. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nasza strona używa plików cookies , szczegóły znajdziesz w