Menu

Dieta bez nabiału

Kaloryczności do wyboru: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000 kcal

Dieta bez nabiału to zbilansowana, różnorodna dieta pudełkowa w której z menu wykluczono nabiał.
Niezbędne aminokwasy dostarczane są wraz z chudym mięsem, rybami oraz roślinami strączkowymi. Dieta obfituje również w świeże warzywa, owoce oraz produkty zbożowe. Skierowana jest do osób cierpiących na nietolerancję białek mleka czy laktozy. Stosowanie jej przyczynia się do poprawy stanu skóry i pozytywnie wpływa na gospodarkę hormonalną.

Przykładowe menu

Dieta bez nabiału

Poniedziałek
  • Śniadanie

    Roladki z polędwicy z farszem pieczarkowym i rzodkiewką oraz sałatka z białej fasoli

  • II Śniadanie

    Deser chia z musem mango

  • Obiad

    Roladki z indyka z pesto z jarmużu i szpinaku podane z kaszą gryczaną i sałatką

  • Podwieczorek

    Placuszki z cukinii z wędzonym łososiem

  • Kolacja

    Kurczak curry z gotowanym na parze kalafiorem i ryżem

Wtorek
  • Śniadanie

    Sałatka z wędzonym indykiem z sosem pomarańczowo-imbirowym oraz zapiekanka z płatków gryczanych, banana i żurawiny

  • II Śniadanie

    Pasta z pieczonej papryki i soi podana z waflami ryżowymi oraz rzodkiewką

  • Obiad

    Nadziewane pulpety podane z kaszą jaglaną oraz sałatą rzymską

  • Podwieczorek

    Domowa galaretka z owocami

  • Kolacja

    Risotto z pieczonym burakiem i dynią

Środa
  • Śniadanie

    Musli z komosą ryżową na mleku migdałowym oraz warzywne muffiny z suszonymi pomidorami

  • II Śniadanie

    Kotleciki z ciecierzycy i płatków owsianych

  • Obiad

    Kurczak w glazurze musztardowej podany z ryżem brązowym i sałatką z karczochami i pieczarkami

  • Podwieczorek

    Truskawkowy koktajl z mango

  • Kolacja

    Makaron ryżowy z warzywami

Czwartek
  • Śniadanie

    Owsianka bananowa z musem z owoców leśnych i cząstki pomarańczy

  • II Śniadanie

    Pełnoziarniste babeczki z bakaliami

  • Obiad

    Gołąbki z indykiem i ryżem podane z ziolowymi pieczonymi ziemniaczkami i ogórkiem

  • Podwieczorek

    Falafel z bobu podany z guacamole i pomidorkami koktajlowymi

  • Kolacja

    Tarta z batatem, porem i burakiem

Piątek
  • Śniadanie

    Pasta z tuńczyka z pieczywem bezglutenowym oraz koktajl z musem bananowym i kakao

  • II Śniadanie

    Komosa ryżowa z owocami

  • Obiad

    Morszczuk na grillowanych, bazyliowych plastrach cukinii podany z surówką z czerwonej kapusty

  • Podwieczorek

    Sałatka z pieczoną dynią i figami

  • Kolacja

    Chilli z boczniakam

Masz pytania ? Zostaw numerZadzwonimy

22 257 86 26
×