godziny

Poniedziałek – Piątek: 6.00 – 20.00
Sobota: 8.00 – 15.00
Niedziela: 14.00 – 20.00

zamowienia

zamowienia@dietapremium.pl

telefon 22 257 POKAŻ NUMER telefon +48 666 POKAŻ NUMER
PLEN

Dieta bez Glutenu i Laktozy

dieta bezglutenowa z dostawą

Bazuje na produktach niezawierających glutenu i laktozy, których nietolerancja może być przyczyną różnych dolegliwości: wzdęć, bóli brzucha i innych objawów ze strony przewodu pokarmowego. Skierowana jest do osób, u których równolegle do nietolerancji glutenu, doszło do zaburzeń produkcji laktazy, czyli enzymu rozkładającego laktozę.

Dieta bogata jest w świeże owoce, warzywa, chude mięso oraz ryby, nabiał roślinny oraz bezlaktozowy, produkty bezglutenowe, a także kasze, w których naturalnie nie występuje gluten.

 

Dostępne warianty: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000 kcal

 

Sprawdź przykładowe menu:

 

Poniedziałek

Śniadanie

Paprykarz z kaszy gryczanej podany z pieczywem chrupkim bez glutenu i słupkami świeżych warzyw

II Śniadanie

Placuszki z malinami podane z jogurtem naturalnym bez laktozy

Obiad

Klopsiki drobiowe podane z konfiturą z borówek, puree ziemniaczanym oraz surówką z marchewki

Podwieczorek

Jabłka zapiekane pod cynamomową kruszonką

Kolacja

Duszone zielone warzywa z ciecierzycą i indykiem

Wtorek

Śniadanie

Pieczona owsianka z owocami leśnymi

II Śniadanie

Serek wiejski bez laktozy z warzywami i pestkami dyni podany z pieczywem chrupkim

Obiad

Ryba w curry podana z dzikim ryżem oraz surówką z ogórka

Podwieczorek

Ciasto marchewkowe z migdałami

Kolacja

Makaron z tofu i kiełkami fasoli mung

Środa

Śniadanie

Omlet warzywny ze szczypiorkiem

II Śniadanie

Sałatka owocowa

Obiad

Roladka z kurczaka z bazyliowym pesto podana z gotowaną fasolką szparagową oraz surówką z buraczków

Podwieczorek

Deser z ricottą, musem jeżynowym i płatkami migdałowymi

Kolacja

Sałatka z marynowaną dynią i roszponką

Czwartek

Śniadanie

Malinowa amarantusanka

II Śniadanie

Batonik owsiany z żurawiną

Obiad

Curry z indykiem podane z ryżem parboiled oraz sałatką z kapusty

Podwieczorek

Bób po libańsku

Kolacja

Zapiekanka z cukinii i kaszy bulgur z szynką westfalską podana ze słupkami selera naciowego

Piątek

Śniadanie

Cytrynowa pasta z pstrąga podana z placuszkami z marchewki i sałatą dębową

II Śniadanie

Pudding z chia i musem brzoskwiniowym

Obiad

Spaghetti bolognese podane z sałatką z roszponki, oliwek i pomidorów z cytrynowym dressingiem

Podwieczorek

Muffinki czekoladowe z bananem

Kolacja

Leczo z cukinią i bakłażanem

Sobota

Śniadanie

Pudding bananowo-kakaowy

II Śniadanie

Kanapka z serkiem bez laktozy, szynką i pomidorkami cherry

Obiad

Polędwiczki wieprzowe z sosem z kurek podane z puree z batatów oraz sałatką z rukoli i granata

Podwieczorek

Ciasteczka z fasoli podane z cząstkami gruszki

Kolacja

Tofu w sosie pomidorowym

Niedziela

Śniadanie

Kukurydziane naleśniki z musem morelowym oraz borówkami

II Śniadanie

Pomidor faszerowany sałatką z bakłażana, sera feta bez laktozy oraz liści bazylii cytrynowej

Obiad

Gulasz wołowy podany z surówką z czerwonej kapusty oraz makaronem ryżowym

Klonopin rx 247

Podwieczorek

Budyń jaglany z orzechami laskowymi

Kolacja

Sałatka z komosą ryżową, wędzonym łososiem i kiełkami jarmużu

Kontakt

email

ZAMÓW DIETĘ:
zamowienia@dietapremium.pl
Tel. (22) 257 POKAŻ NUMER
+48 666 POKAŻ NUMER

telefon

SKONSULTUJ SIĘ Z DIETETYKIEM:
zamowienia@dietapremium.pl
Tel. (22) 257 POKAŻ NUMER

Zadzwoń

22 257 86 26
  | Polityka prywatności | Regulamin zamówień
Kontakt: 02-691 Warszawa, ul. Obrzeżna 1a lok. 176 (mapa), NIP: 5432014626, REGON: 141960759
Nasze lokalizacje: Warszawa | Wrocław | Trójmiasto | Łódź | Kraków | Aglomeracja Śląska | Toruń | Bydgoszcz |
www.piwinski.com.pl