godziny

Poniedziałek – Piątek: 6.00 – 20.00
Sobota: 8.00 – 15.00
Niedziela: 14.00 – 20.00

zamowienia

zamowienia@dietapremium.pl

telefon 22 257 POKAŻ NUMER telefon +48 666 POKAŻ NUMER
PLEN

Dieta dla Diabetyka

Dieta pudełkowa dla diabetyka

 Cukrzyca jest jedną z najpoważniejszych chorób cywilizacyjnych. Zmaga się z nią coraz więcej osób. Wiadomo, że dieta stanowi jedną z najważniejszych form leczenia tej choroby. Powinna być umiejętnie skomponowana. Nie oznacza to bynajmniej, że nasza Dieta dla Diabetyka jest przeznaczona tylko dla osób z cukrzycą, kierujemy ją również do osób, które zauważyły podwyższony poziom cukru we krwi. Można ją również traktować jako dobrą formę odchudzania. Dobrą i co równie ważne - zdrową!

Z menu zostały w tym wypadku wyeliminowane pokarmy zawierające dużo tłuszczu oraz nadmiernie utrudniające procesy metaboliczne.
Natomiast źródła węglowodanów są skomponowane z produktów o niskim indeksie glikemicznym. Jednak będąc na tej diecie nie trzeba obawiać się niedoborów witamin czy minerałów. Zawiera w sobie pełną pulę niezbędnych mikroskładników.

 

Dostępne warianty: 1200, 1500, 2000 kcal

 

Sprawdź przykładowe menu:

 

Poniedziałek

Śniadanie

ROLADKI Z SZYNKI DROBIOWEJ ZE SZPARAGAMI PODANE Z SAŁATKĄ Z PAPRYKĄ I PATISONEM ORAZ PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

JOGURT NATURALNY Z CZĄSTKAMI ŚLIWKI SUSZONEJ I OTRĘBAMI OWSIANYMI

Obiad

GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA PODANA Z GUACAMOLE I KOLOROWĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Podwieczorek

POŁÓWKI GOTOWANEGO JAJKA FASZEROWANEGO PASTĄ PIECZARKOWĄ Z SOSEM SZCZYPIORKOWO-KOPERKOWYM I CHRUPIĄCYMI CZĄSTKAMI RZODKIEWKI

Kolacja

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z MACĄ RAZOWĄ

Wtorek

Śniadanie

KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z SUSZONĄ MORELĄ I ZARODKAMI PSZENNYMI

II Śniadanie

SAŁATKA Z KULECZKAMI MOZARELLI, CIECIORKĄ, POMIDORKAMI I KOLOROWYMI OLIWKAMI

Obiad

MINTAJ W OSTRYM SOSIE POMIDOROWYM Z CZOSNKOWYM SZPINAKIEM I SURÓWKĄ Z OGÓRKA I RZODKIEWKI

Podwieczorek

TWAROŻEK Z KIEŁKAMI LUCERNY

Kolacja

KOTLECIKI SOJOWE NA DUSZONEJ KAPUŚCIE WŁOSKIEJ

Środa

Śniadanie

PLASTERKI PIECZONEJ PIERSI Z KURCZAKA Z SOSEM ZIOŁOWYM PODANE Z CZĄSTKAMI POMIDORA I PIECZYWEM RAZOWYM

II Śniadanie

KOKTAJL MORELOWO-MANDARYNKOWY

Obiad

BIRYANI Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, KALAFIOREM, GROSZKIEM ZIELONYM I SURÓWKĄ Z MARCHEWKI Z TARTYM CHRZANEM

Podwieczorek

MIX SAŁAT Z CZĄSTKAMI JAJKA I WĘDZONYM SEREM

Kolacja

PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM Z PIERSI INDYKA Z PIECZARKAMI I FETĄ

Czwartek

Śniadanie

SAŁATKA Z TUŃCZYKA Z WARZYWAMI PODANA Z PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM

II Śniadanie

PASTA SEROWA NA TARTINKACH PEŁNOZIARNISTYM Z KIEŁKAMI LUCERNY

Obiad

LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I KAPARAMI

Podwieczorek

PIECZONE JABŁKO

Kolacja

WĘGIERSKI PORKOLT Z WOŁOWINY Z KOLOROWĄ PAPRYKĄ I CZERWONĄ FASOLĄ

Piątek

Śniadanie

PASTA ŚNIADANIOWA Z TWAROŻKIEM I ZIOŁAMI PODANA Z PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM I PASKAMI OGÓRKA MAŁOSOLNEGO

II Śniadanie

SAŁATKA ZE ŚWIEŻYCH WARZYW Z KIEŁKAMI RZODKIEWKI I DRESSINGIEM ZIOŁOWYM

Obiad

PIECZONY FILET Z ŁOSOSIA Z DRESSINGIEM KAPAROWYM PODANY Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU I SURÓWKĄ Z MARCHWI I SELERA

Podwieczorek

GREJPFRUTOWA SAŁATKA Z PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI I PESTKAMI SŁONECZNIKA

Kolacja

SAŁATKA GRECKA Z PIECZYWEM CHRUPKIM CHRUPKIM PEŁNOZIARNISTYM

Sobota

Śniadanie

OMLET Z BIAŁEK Z CZĄSTKAMI POMIDORA

II Śniadanie

WANILIOWA RICOTTA Z TRUSKAWKAMI

Obiad

PIERŚ Z KURCZAKA PIECZONA PO LIBAŃSKU Z SOSEM CZOSNKOWYM PODANA Z SURÓWKĄ Z KISZONEJ KAPUSTY Z BIAŁĄ RZODKWIĄ I MARCHWIĄ ORAZ GOTOWANĄ BRUKSELKĄ

Podwieczorek

CUKINIA PO FRANCUSKU FASZEROWANA MOZZARELLĄ

Kolacja

MAKARONOWA SAŁATKA Z BROKUŁAMI, PAPRYKĄ, KIEŁKAMI SŁONECZNIKA I OLIWKAMI

Niedziela

Śniadanie

FASZEROWANE ROLADKI Z PIECZONEJ POLĘDWICY DROBIOWEJ Z SAŁATKĄ Z  CIECIORKĄ PODANA Z CZĄSTKAMI PAPRYKI I PIECZYWEM FINN CRIPS

II Śniadanie

PLACUSZKI ŚNIADANIOWE Z OTRĘBAMI I MUSEM JOGURTOWO-TRUSKAWKOWYM

Obiad

BOEUF STROGONOW PODANY Z GOTOWANYM KALAFIOREM I SAŁATĄ MASŁOWĄ Z SOSEM JOGURTOWYM

Podwieczorek

DWUWARSTWOWY DESER WIŚNIOWY

Kolacja

GOŁĄBKI Z SOCZEWICĄ Z SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM Z MAKARONEM PEŁNOZIARNISTYM

Kontakt

email

ZAMÓW DIETĘ:
zamowienia@dietapremium.pl
Tel. (22) 257 POKAŻ NUMER
+48 666 POKAŻ NUMER

telefon

SKONSULTUJ SIĘ Z DIETETYKIEM:
zamowienia@dietapremium.pl
Tel. (22) 257 POKAŻ NUMER

Zadzwoń

22 257 86 26
  | Polityka prywatności | Regulamin zamówień
Kontakt: 02-691 Warszawa, ul. Obrzeżna 1a lok. 176 (mapa), NIP: 5432014626, REGON: 141960759
Nasze lokalizacje: Warszawa | Wrocław | Trójmiasto | Łódź | Kraków | Aglomeracja Śląska | Toruń | Bydgoszcz |
www.piwinski.com.pl