Menu

Dieta montignaca

Kaloryczności do wybou: 1200, 1500, 2000 kcal

Dieta Montignaca to sposób odżywiania polegający na odpowiednim łączeniu produktów i zapobieganiu wahaniom poziomu glukozy we krwi. W menu występują składniki o niskim i średnim indeksie glikemicznym, nie występuje wieprzowina, zaś produkty tłuszczowe nie są łączone z produktami węglowodanowymi. W metodzie Montignaca ważniejszy jest indeks glikemiczny produktów, niż ich kaloryczność.

Przykładowe menu

Dieta montignaca

Poniedziałek
  • Śniadanie

    Tatar z łososia podany na cykorii z pieczywem pełnoziarnistym

  • II Śniadanie

    Kakaowy krem twarogowy z plasterkami pomarańczy

  • Obiad

    Marynowana, ziołowa pierś kurczaka z duszonym, maślanym porem podana z grillowanym bakłażanem

  • Podwieczorek

    Gruszka z gorzką czekoladą i migdałami

  • Kolacja

    Szaszłyk warzywny z gotowanymi na parze brokułami

Wtorek
  • Śniadanie

    Placuszki z maślanki z sosem owocowym

  • II Śniadanie

    Serek wiejski z rzodkiewką, jajkiem, ogórkiem, selerem naciowym, cebulką i koperkiem

  • Obiad

    Pieczony filet z dorsza z gotowanymi na parze warzywami i mieszanką sałat z sosem ogrodowym

  • Podwieczorek

    Kawowe ciasto z cukinii

  • Kolacja

    Curry z soczewicą i pieczarkami podane z brązowym ryżem

Środa
  • Śniadanie

    Plasterki grillowanej piersi kurczaka na sałacie lodowej ze świeżym ogórkiem i musztardowym dressingiem

  • II Śniadanie

    Koktajl mandarynkowo - ananasowy ze świeżą miętą

  • Obiad

    Potrawka wołowa podana z puree z kalafiora i surówką z marchwi i pora

  • Podwieczorek

    Malinowy deser mascarpone

  • Kolacja

    Kotleciki z pora podane z kalarepką w sosie ziołowym

Czwartek
  • Śniadanie

    Orzechowe muesli ze świeżymi owocami oraz wiosenna kanapka

  • II Śniadanie

    Caprese na liściach rukoli i fryzy

  • Obiad

    Gulasz z indyka po francusku z gotowanymi na parze brokułami i surówką z marchwi

  • Podwieczorek

    Ciasteczka otrębowe z musem jeżynowym

  • Kolacja

    Grzybowe pęczotto z surówką z kiszonej kapusty

Piątek
  • Śniadanie

    Jajko faszerowane pastą ziołową z cząstkami pomidora i kiełkami lucerny

  • II Śniadanie

    Serek wiejski ze świeżymi ziołami i kiełkami rzodkiewki

  • Obiad

    Pieczony filet z soli podany z puree z białej fasoli i musztardową surówką z selera

  • Podwieczorek

    Koktajl szpinakowo – agrestowy z awokado i spiruliną

  • Kolacja

    Orientalne risotto

Masz pytania ? Zostaw numerZadzwonimy

22 257 86 26
×