Menu

Dieta klasyczna

Kaloryczności do wyboru: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000, 2200, 2500 kcal

Dieta klasyczna to zbilansowana, wysokiej jakości dieta pudełkowa oparta na chudym mięsie, rybach, warzywach, nabiale oraz produktach zbożowych i owocach. Jest idealnym rozwiązaniem zarówno dla osób chcących schudnąć, jak i dla tych którym zależy na zdrowym odżywianiu. Jest naszą najbardziej różnorodną dietą z uwagi na występowanie wszystkich rodzajów produktów.

Przykładowe menu

Dieta klasyczna

Poniedziałek
  • Śniadanie

    Roladki z pieczonej szynki z kiełkami słonecznika, sosem borówkowym oraz plasterkami melona i gruszki

  • II Śniadanie

    Pasta z cieciorki podana z chrupkim pieczywem i cząstkami ogórka oraz rzodkiewki

  • Obiad

    Gołąbki z sosem pomidorowym, gotowane na parze ziemniaczkami i surówka z kapusty pekińskiej

  • Podwieczorek

    Owsiane kokosanki

  • Kolacja

    Sałatka z tuńczykiem, brokułami i serem feta podana z jogurtowym dressingiem.

Wtorek
  • Śniadanie

    Pasta jajeczna ze szczypiorkiem na liściach kolorowej cykorii z pomidorkami koktajlowymi i pełnoziarnistym pieczywem

  • II Śniadanie

    Koktajl truskawkowo – bananowo – pomarańczowy z zarodkami pszennymi

  • Obiad

    Pieczony schab w sosie musztardowym podany z brązowym ryżem i surówką z marchewki, selera i ananasa

  • Podwieczorek

    Razowa szarlotka z cynamonem

  • Kolacja

    Trójkąciki curry na liściach sałaty dębowej i rukoli z cząstkami papryki

Środa
  • Śniadanie

    Pieczona owsianka z truskawkami, mango oraz prażonymi  migdałami

  • II Śniadanie

    Babeczki z grillowanymi warzywami i bazyliowym pesto

  • Obiad

    Pieczona pierś indyka z sosem pieczarkowym podana z puree z topinamburu i surówką z czerwonej kapusty z kukurydzą

  • Podwieczorek

    Owocowy krem jogurtowy

  • Kolacja

    Mieszanka sałat z grillowanym kurczakiem, prażonymi pestkami dyni oraz sosem vinegrette

Czwartek
  • Śniadanie

    Roladki drobiowe ze szparagami podane z papryką, patisonem i pumperniklem

  • II Śniadanie

    Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem

  • Obiad

    Zielone curry z kurczakiem, bambusem, warzywami, mleczkiem kokosowym i makaronem ryżowym

  • Podwieczorek

    Delikatny serniczek na razowym spodzie z chia i domową galaretką wiśniową

  • Kolacja

    Krem brokułowy z pełnoziarnistymi grzankami

Piątek
  • Śniadanie

    Tartinki z pełnego przemiału z serkiem ziołowym, rzodkiewką, ogórkiem i kiełkami lucerny

  • II Śniadanie

    Koktajl szpinakowo - jabłkowo – pomarańczowy ze spiruliną

  • Obiad

    Filet z łososia pieczony w ziołach z sosem cytrynowym, kuskusem i mieszanką sałat z dressingiem francuskim

  • Podwieczorek

    Amarantusowe placuszki podane z pieczonymi bananami i orzechami

  • Kolacja

    Dietetyczne sajgonki warzywne z sosem orientalnym

Masz pytania ? Zostaw numerZadzwonimy

22 257 86 26
×