Menu

Dieta wegańska

Kaloryczności do wyboru: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000 kcal

Dieta wegańska to zbilansowana dieta pudełkowa, w której wyeliminowano produkty odzwierzęce. Sprawdzi się zarówno u wegan, jak i u osób zainteresowanych wzbogaceniem diety o pełnowartościowe produkty roślinne. Menu skomponowane jest w oparciu o pełne ziarna zbóż, strączki, owoce i warzywa, a także orzechy. Nie brakuje tu roślinnych źródeł białka oraz zamienników tradycyjnego nabiału. Dieta wegańska doskonale sprawdzi się u osób, które pragną poznać nowe, zaskakujące smaki, lecz nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie dań. 

Przykładowe menu

Dieta wegańska

Poniedziałek
  • Śniadanie

    Chałwowa owsianka z jeżynami

  • II Śniadanie

    Pasta z tempehu podana z ogórkiem i roszponką

  • Obiad

    Warzywne curry z batatem podane z ryżem jaśminowym z kolendrą i surówką z białej kapusty

  • Podwieczorek

    Smoothie czekoladowo-miętowe

  • Kolacja

    Pizza na razowym spodzie z burakiem, pestkami dyni i rukolą

Wtorek
  • Śniadanie

    Tofucznica z jarmużem podana z pomidorkami cherry i razową bułeczką

  • II Śniadanie

    Pudding z tapioki z marakują

  • Obiad

    Pita z falafelem, sosem z pieczonej papryki, ogórkiem i kolendrą podana z sałatką z kapusty włoskiej z orzechami nerkowca

  • Podwieczorek

    Zapiekany ryż ze śliwkami i cynamonem

  • Kolacja

    Bigosik z boczniakami

Środa
  • Śniadanie

    Fasolowy pasztet z jabłkiem podany z sałatką z ciecierzycą, kaszą jęczmienną i natką pietruszki

  • II Śniadanie

    Jaglany Creme Brulee

  • Obiad

    Wegański makaron z pieczarkami, seitanem  i jarmużem podane z surówką z marchewki z orzechami

  • Podwieczorek

    Rustykalna tarta z wiśniami

  • Kolacja

    Naleśnik ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz pestkami dyni

Czwartek
  • Śniadanie

    Pasta z czerwonej soczewicy z rozmarynem podana z muffinkami z ziarnami słonecznika oraz ogórkiem kiszonym

  • II Śniadanie

    Wegańska sałatka Cezar

  • Obiad

    Kotleciki owsiane z boczniakami i porem podane z pieczonymi ziemniaczkami oraz surówką z kiszonej kapusty

  • Podwieczorek

    Pralinki migdałowe

  • Kolacja

    Chakalaka z zielonym groszkiem

Piątek
  • Śniadanie

    Bananowe pancakes z lnem oraz musem truskawkowym

  • II Śniadanie

    Pieczone szparagi z pomidorami i orzechami włoskimi

  • Obiad

    Pęczotto z burakiem, soczewicą i jarmużem podane z surówką ze świeżego kalafiora i tymianku

  • Podwieczorek

    Wegański blok czekoladowy

  • Kolacja

    Pomidory faszerowane kaszą kuskus i warzywami

Masz pytania ? Zostaw numerZadzwonimy

22 257 86 26
×